Door

Je eigen duurzame energie in de wijk

De wereld van energie verandert. Voor ons allemaal.

Energie en warmte zijn niet meer zo vanzelfsprekend als we de laatste tientallen jaren gewend waren. Ons voortschrijdende inzicht over het klimaat en de nieuwe eisen met betrekking tot ‘gasloos’ bouwen, zetten vele bouwers, aannemers en ontwikkelaars aan tot nadenken. Wat nu? Zonnepanelen? Warmtepompen? Verwarming op basis van houtpellets? Het zijn vragen die bij elke woningbouwer aan de orde zijn. Professioneel en particulier.

Met de toenemende uitdagingen voor een duurzaam en betaalbaar alternatief voor warmte door gas, ontstaan niet alleen initiatieven rondom alternatieve energiebronnen. Ook nieuwe ‘bundeling van warmte- en energiebehoefte’ is een thema dat aan kracht en populariteit wint. De toepassing van individuele zonnepanelen krijgt een serieus alternatief in de vorm van ‘zonneparken’. En ook gezamenlijk opgezette energiecentrales lijken een serieus alternatief voor de individueel overwogen houtpelletkachel.

OnzeBuurtwarmte® biedt een duurzaam alternatief voor aardgas door inzet van een houtpellet- warmtebron in de wijk. Een centrale houtpelletwarmtebron wordt geplaatst op een strategische plaats in de wijk. Deze energiecentrale biedt plaats aan een krachtige ‘houtpelletbrander’ en aan de opslag van houtpellets. De centrale warmtekrachtbron voorziet alle aangesloten woningen via een geïsoleerd  leidingensysteem van warm water. Elke woning kan de temperatuur naar eigen behoefte instellen en  regelen.

Een nieuwe kijk op houtpellets.

Houtpelletbranders bewijzen al tientallen jaren hun aantrekkelijkheid als energiebron voor warmte. En waar houtpelletbranders tot nu toe vooral worden ingezet door grootverbruikers van warmte - tuinbouwers, industrieën, appartementsgebouwen, zwembaden - wordt de  houtpelletbrander ook als vervanging van een normale CV ketel op gas overwogen. Niet zo raar als je bedenkt wat de voordelen zijn van warmte door houtpellets.

 • Besparing op energiekosten t.o.v. alternatieven
 • Minimale CO2 uitstoot (een moderne pelletkachel verbrandt tot 98% van alle houtpellets)
 • Serieus alternatief voor gasloze warmte
 • Duurzaam door hernieuwbare grondstoffen
 • Onafhankelijk van nutsbedrijf
 • Voordeliger dan warmtepomp

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden voor houtpelletbranders. Een houtpelletbrander heeft namelijk brandstof nodig in de vorm van houtpellets. Deze vragen om opslag. Bovendien dient deze houtpelletvoorraad regelmatig bijgevuld te worden. En hoewel een houtpelletkachel een optimale verbranding kent van minimaal 98% blijven er dus asresten achter, die af en toe opgeruimd dienen te  worden. Deze mag ook als voedingsstof in de tuin gebruikt worden. De fijnstof uitstoot is aanzienlijk minder dan bij een houtkachel.

Maar… een centrale houtpelletbrander maakt een einde aan deze nadelen. OnzeBuurtwarmte® verzorgt niet alleen de volledige  installatie, maar zorgt tevens voor het onderhoud. Bovendien zorgt OnzeBuurtwarmte® ervoor dat door unieke filtratie het fijnstof- gehalte tot een minimum wordt teruggebracht.

De voordelen van een centrale houtpelletbrander van OnzeBuurtwarmte® nog even op een rijtje.
 • Bijvullen van houtpellets is niet nodig

 • Onderhoud aan brander wordt gedaan

 • Fijnstofuitstoot is beperkt tot een minimum

De voordelen van gezamenlijke warmte. De voordelen van OnzeBuurtwarmte®

Een houtpelletbrander is eigenlijk een energiecentrale in het klein. De brandstof bestaat uit  gecertificeerde houtpellets; geperste korrels van schoon en onbewerkt hout. Toeleveranciers van schoon en onbewerkt hout staan onder toezicht van FSC. Hierdoor is een houtpelletkachel duurzaam en co2 neutraal.

OnzeBuurtwarmte® is een initiatief van Renemar Energie. Renemar Energie is opgestart door Martens Groep in Someren. Martens Groep is één van de grotere verwerkers en distributeurs van houtkrullen en houtpellets in Europa. Bovendien beschikt Martens Groep over meerdere energiecentrales waar stroom en warmte wordt geproduceerd.

OnzeBuurtwarmte® is de oplossing voor woningbezitters die gezamenlijk warmte-energie willen inkopen en overtuigd zijn van de voordelen van houtpelletwarmtebronnen. Ook voor professionele woningbouwers en industriële en professionele grootverbruiktoepassingen biedt Renemar Energie warmte-energie oplossingen.

Optimale warmte-efficiency dankzij hoogwaardige verbrandingstechnologie.

OnzeBuurtwarmte® vertrouwd op de bewezen kennis en innovatiekracht van leidende fabrikanten van houtpellet- verbranders. Op dit moment wordt gekozen voor de meest hoogwaardige oplossing; houtstofverbranding in de vorm van een samengeperste houtpellet. Houtpellets worden automatisch getransporteerd in de verbrandingskamer. Hierdoor ontstaat een optimaal verbrandingsrendement en wordt uitstoot gemarginaliseerd. De houtpellets komen optimaal tot verbranding, waardoor een nauwkeuriger temperatuurregeling mogelijk is, en de verbranding is veel effectiever omdat geen reststoffen overblijven. Het is de schoonste manier van verbranding.

De garantie van duurzame warmte door OnzeBuurtwarmte®

Als woningbezitter wilt u de zekerheid van warmte voor een aantrekkelijke prijs.  OnzeBuurtwarmte® garandeert u deze zekerheid. OnzeBuurtwarmte® investeert in de centrale houtpelletverbrander en aanleg van leidingen. Door een langjarige overeenkomst neemt OnzeBuurtwarmte® de verantwoordelijkheid over voor de operationele werking en het onderhoud  aan de houtpelletwarmtebron.

Wat regelt en levert OnzeBuurtwarmte®?
 • Bouw van de energiehuisvesting en opslagunit van houtpellets
 • Plaatsing en installatie van de warmtekrachtbron en boilervaten
 • De aanleg van het leidingensysteem
 • De aansluiting van de temperatuur-regelunit in huis
 • Bijvullen van biobrandstof
 • Onderhoud aan systemen
Een overzichtelijk inzicht in kosten.

Als woningbezitter verdient u een helder overzicht in energiekosten. Zodat u weet waar u aan toe bent.  OnzeBuurtwarmte® geeft u dan ook graag een inzicht in de kosten waarmee u als afnemer te maken krijgt.

Een verantwoorde keuze voor gezamenlijke duurzame warmte in je woning.

OnzeBuurtwarmte® is een duurzaam alternatief voor gasloos bouwen. Bovendien wordt u niet  geconfronteerd met aanzienlijke investeringen voor een dure energie-installatie. Toch kan het zijn  dat u vragen heeft. Op de website van www.onzebuurtwarmte.nl vindt u uitgebreide informatie en ziet u de meest gestelde vragen. Wilt u liever persoonlijk contact? Stuur dan een email aan info@onzebuurtwarmte.nl  of bel 0493 - 274 811.